ТИЖДЕНЬ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

    Біологія, хімія, географія… «Їх пильний сміливий погляд проникає у вогненну масу Сонця, і в пітьму земної кори, і в невидимі частки вашого серця, і в безмовне життя дерева. Вони дивляться скрізь, завзято шукають початок життя…»

    Науки про живу природу є основою пізнання навколишнього світу, розуміння законів живої природи, існування і виживання якого неможливе без збереження середовища існування. Саме з метою формування природничої компетентності,  виховання   любові до природи, дбайливого ставлення до неї, привернення уваги до проблеми екологічного мислення,  розвитку інтелектуальних здібностей та творчої обдарованості учнів, навичок самоосвіти з 11 по 15  березня у школі пройшов Тиждень природничих наук.  Вчителі – предметники Прокопова І.Г., Камишна С.М., Моісеєва І.В., Гапієнко Г.С. провели різноманітні заходи з популяризації свого предмету, на яких учні могли виявити свої здібності, нахили, продемонструвати знання з предмету.

   Протягом тижня проходила виставка-конкурс творчих робіт учнів:

  • малюнків «Збережемо первоцвіти»
  • листівок, стіннівок «Екологічні небезпеки»
  • поробок «Друге життя старим речам».

    Свої роботи представили не тільки учні основної і старшої школи, а й молодші школярі. Найкращі стіннівки і малюнки були відзначенні, учні були нагородженні грамотами. Найбільш активними були учні 2-А, 2-Б, 2-В, 4-В, 5-А, 5-Б класів. Цікаві роботи представили Коцаренко М.(5-А), Власенко М.(10-А), Суходольска Н.(5-Б), Харківська А. (9-В) та ін.

   Цікавою та пізнавальною для школярів стала виставка літератури «В злагоді з природою».

   На уроках біології (учитель Прокопова І.Г.)  пройшов захист-презентація  проектів «Родовід» (9кл.) та «Методи генетичної медицини» (10 кл.).

   Учитель біології Гапієнко Г.С. підготувала і провела в 7-В класі вікторину «Цікавий світ комах».

   В рамках тижня природничих наук вчитель хімії Камишна С.М. провела низку заходів до 150-річчя  відкриття Періодичного закону хімічних елементів і 185-річчя від дня народження Д.І. Менделєєва. Учні 7-11 класів підготували стіннівки з заданої теми, переглянули відеофільм «Д.І. Менделєєв», ознайомились з відомими висловами вченого.

   Учні 8 класів в ігровій формі закріпили і узагальнили  знання про хімічні елементи у конкурсі «Як ми знаємо Періодичну систему хім. елементів».

   З метою формування  пізнавального інтересу до вивчення хімії для учнів 6-х класів пройшла година хімії «Дива власними руками». У ролі чарівників виступали учні 9-х класів, які показали цікаві досліди «Вулкан», «Операція без болю», «Фараонові змії» та ін.

   Вчитель  географії  Моісеєва І.В.  ознайомила учнів з «Об’єктами світової природної спадщини ЮНЕСКО».

   Учні 7-х класів змагались у природничому квесті «Світ природи». Цікаві, незвичні завдання дали змогу поглибити і закріпити знання з географії, біології, хімії, екології, продемонструвати навички ефективної колективної взаємодії, ініціативність, креативність. І місце зайняли учні 7-В класу, ІІ- 7-А кл., ІІІ- 7-Б кл. Учні 7-В класу стали найкращими в номінації «Хімія» і «Географія», а учні 7-Б класу – в номінації «Біологія» і «Екологія».

   Загалом, тиждень був насиченим, цікавим, пізнавальним. Найактивніші учасники були нагороджені Грамотами, Подяками та гарними оцінками.

Керівник предметної кафедри вчителів 
природничого циклу, Камишна С.М.