Абітурієнтам, які проживають на тимчасово окупованих територіях

До уваги абітурієнтів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. Інформуємо вас про умови та порядок вступу до освітніх закладів, що розміщені на підконтрольних Україні територіях.

Інформаційні матеріали Фонду «Відкрита політика»

Марія народилася і виросла у Макіївці на Донеччині. Їй завжди подобалися творчі та креативні професії. Своєю майбутньою спеціальністю вона давно вирішила обрати культурологію. Але школу їй довелося закінчувати у окупованій Макіївці, тож у якийсь момент дівчина подумала, що доведеться розпрощатися з мрією. Однак завдяки Фонду «Відкрита політика» Марія дізналася про можливість спрощеного вступу до українських вишів – через Освітні центри. Без ЗНО, паспорта, свідоцтва про середню освіту. «Цей шлях я обрала, тому що хочу жити та навчатися у перспективній та безпечній країні. Впевнена, що саме в Україні зможу реалізувати свої мрії та досягнути поставлених цілей», – зізнається Марія.

Дати роботи освітніх центрів «Донбас/Крим-Україна», терміни подання документів та складання іспитів для вступу на бакалавра на базі 11-го класу, фахового молодшого бакалавра на базі 9-го та 11-го класів.

З початку війни Фонд «Відкрита політика» реалізує проєкти, які мають полегшити доступ до освіти для студентів з тимчасово окупованих територій та прифронтових районів. Починаючи з 2016 року, відколи працюють Освітні центри, цією можливістю скористалися вже 8225 дітей. За роки роботи телефони Фонду «Відкрита політика» прийняли понад 42 000 дзвінків, з них понад 10 000 – від абітурієнтів з ТОТ. 2020 року між Міністерством освіти і науки України, ДУ «Урядовий контактний центр» та ГО «Фонд «Відкрита політика» було укладено Меморандум про співпрацю щодо впровадження у 2020/2021 роках проєкту «Доступність освіти для студентів з непідконтрольних уряду територій (підтримка державної гарячої лінії)» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». Відтоді гаряча лінія продовжила роботу як Урядова. У період вступної кампанії консультанти Урядової гарячої лінії приймають велику кількість дзвінків від мешканців тимчасово окупованих територій, які бажають вступити до українських закладів освіти.

Інфографіка «Основні дати вступної кампанії для абітурієнтів з ТОТ»

Уся актуальна інформація щодо етапів вступу та дат подання документів, складання іспитів, зарахування до вишу.

Буклет «Вступна кампанія-2021 для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій»

Покрокові інструкції зі спрощеного вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти, ПТНЗ через Освітні центри «Донбас/Крим-Україна» , основні дати вступної кампанії-2021, контакти Урядової гарячої лінії та регіональної гарячої лінії (Краматорськ).

Інформаційні матеріали Фонду «Відкрита політика»