«Мандрівка до Нової української школи»

13 лютого 2020 року в ЗЗСО №1 для батьків майбутніх першокласників директором школи І.О. Гніденко, заступником директора Ю.О. Дворник, вчителями майбутніх першокласників та психологом С.К. Стасенко були проведені перші батьківські збори «Мандрівка до Нової української школи».

Педагоги через систему ігрових та тренінгових вправ продемонстрували батькам зміни в організації освітнього процесу, що відбудуться під час переходу дитини із закладу дошкільної освіти до школи; відповіли на запитання, що цікавили батьків; намагалися налагодити контакти та створити позитивну взаємодію, порозуміння.

Батьки стали учасниками мандрівки до Нової української школи. Подорожували такими зупинкам: «Інформаційна» ‒ мами дізналися про Нову українську школу, основні засади та компетенції, «Ранкове коло» ‒ було проведено вправи «Чудовий настрій» та «Привітання», після яких у всіх присутніх піднявся настрій і обличчя засяяли посмішками, «Гра по-новому, навчання інакше» ‒ потрібно було намалювати тваринку лівою рукою, «Кошик запитань» ‒ батьки знайшли відповіді на ті питання, що їх непокоїли.

Потім була проведена цікава екскурсія по школі. Батьки прийшли до такого висновку: «Зміни в освіті допоможуть дітям стати щасливими громадянами України, конкурентоздатними в ХХІ столітті. Нам важливо рухатися до мети разом із вами!»